Debattinlägg om Delägarboende

Vårt bolag och personerna bakom har stort samhällsengagemang och medverkar gärna i debatter.
Vårt fokus är att skapt engagmeng för att bryta den ohållbara bostadssegregationen som finns i vårt land och presentera konkreta lösningar. 

3 januari, 2020

Bostadsbyggandet skjunker över hela landet och trots investeringsstödet faller även byggandet av hyresbostäder.

Med upplåtelseformen Delägarboende kan ägande och hyrande i kombination omedelbart bidra till bättre ekonomi och större samhällsnytta, skriver en rad bostadspolitiska experter och företrädare för Andelsägarbolaget. 
Läs mer 

9 oktober, 2019

"Ägande och hyrande i samma hus kan ge billigare bostäder"

Att blanda ägande och hyrande är ett sätt att producera bostäder som fler har råd med och som samtidigt skapar social hållbarhet. Det skriver professor Hans Lind och fastighetsutvecklaren Ulf Nyqvist.
Läs mer 

20 september, 2019

Debattinlägg i bostadspolitik.se angående mer blandning med Delägarboende

Om inte de boende blir delaktiga på riktigt kommer utvecklingen i de mest utsatta områdena fortsätta att gå åt fel håll.
Nu måste vi agera och våga tänka nytt!
Läs mer 

3 juli, 2019

”Bygg färdigt miljonprogrammet”

De platta taken på miljonprogrammets lägsta hus kan snabbt tillföra många attraktiva bostäder som också bekostar den släpande upprustningen. Det skriver Henrik Friman, Andelsägarbolaget, och Anna Broman, Sveriges byggindustrier.
Läs mer
 

14 augusti, 2018

Så kan de mest utsatta områdena göras tryggare

Ett stort antal bilar sattes nyligen i brand på flera platser runt om i Sverige, främst i utsatta områden. Frågan är bara om det finns tillräcklig politisk kraft och vilja att hantera utmaningarna, skriver fastighetsutvecklaren Ulf Nyqvist och Henrik Friman, vd för andelsägarbolaget.
Läs mer
 

Bopolpodden augusti - 2019

Krismedvetenheten finns inte där. Lyssna på Bopolpodden och samtal med Ulf Nyqvist och Henrik Friman från Andelsägarbolaget berättar om Delägarboende och trögheten bland bostadsmarknadens aktörer att våga agera för att på riktigt påverka bostadssegregationen.

Almedalen juli - 2019

Hyresrätt, bostadsrätt och egna hem, så har bostadsmarknaden i Sverige sett ut under lång tid. Nu börjar dock nya lösningar, olika bland- och övergångsformer mellan hyrt och ägt, att lanseras. Kan ”hyrköp”, andelsägande, eller andra hybridformer ge fler en väg in till bostadsmarknaden?
Henrik Friman, VD på Andelsägarbolaget medverkar i samtalet